Budak 3 Tahun M4ut Dider4 b4pa Tiri – Ampang


Seorang kanak-kanak lelaki m4ut selepas dirawat di Hospital Ampang semalam dipercayai akib4t dider4 oleh bapa tirinya.

Ketua polis Daerah Ampang, Asisten Komisioner Hamzah Alias berkata, mangs4 berusia tiga tahun itu mengalami patah tulang belakang berhampiran kepala, selain terdapat banyak kes4n leb4m di muk4 dan b4dan.

“Ibu dan bapa tirinya menghantar mangsa ke Jabatan Kecemasan Hospital Ampang kerana mangsa tidak sedarkan diri. Mangsa didapati mempunyai banyak kes4n luk4 dan leb4m di muka, perut, dada serta bahagian belakang.

“Selepas 30 minit dirawat, mangsa meningg4l duni4 sebelum pegawai perubatan yang meraw4tnya membuat laporan polis,” katanya.

Difahamkan, pasangan terbabit terus meningg4lkan hospital sebaik saja menghantar mangsa ke hospit4l. Kedua-duanya dipercayai mel4rikan diri.

Polis sedang gi4t memburu pas4ngan terbabit dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membun0h.

Semakan rekod p0lis mendap4ti, suspek lel4ki pernah dit4han polis sebelum ini dibeb4skan semula selepas adiknya membuat laporan polis berhubung suspek yang berkelakuan pelik sejak akhir-akhir ini dan sering berg4duh dengan ibu mereka.

Menurut adiknya, Khairul Mustaffa Khairuddin, 30, berkata, dia tidak pernah nampak abangnya naik tang4n pada ist3ri dan anaknya. Namun ketika abangnya menumpang di rumah ibu mereka dua bulan lalu, dia menyedari ada kesan lebam pada muka anak saudaranya itu.

“Kami sekeluarga tidak tahu jika dia memang mender4 an4k lelaki itu. Tapi apa yang saya tahu, dia tidak pernah menyentuh dua lagi an4knya.

“Sebelum ini dia okay. Sejak akhir-akhir ini dia seolah-olah berkelakuan pelik. Selepas dibeb4skan polis, dia pulang semula ke rumahnya di Bukit Indah, beberapa hari lalu.

“Kami sekeluarga terkejut apabila mendapat tahu perkara ini. Malah dia mel4rikan diri bersama isterinya dengan membawa seorang anak yang berusia setahun.

 

Semakan rekod polis mendapati, suspek lelaki pernah ditahan polis sebelum ini dibebaskan semula selepas adiknya membuat laporan polis berhubung suspek yang berkelakuan pelik sejak akhir-akhir ini dan sering bergaduh dengan ibu mereka.

Menurut adiknya, Khairul Mustaffa Khairuddin, 30, berkata, dia tidak pernah nampak abangnya naik tangan pada isteri dan anaknya. Namun ketika abangnya menumpang di rumah ibu mereka dua bulan lalu, dia menyedari ada kesan lebam pada muka anak saudaranya itu.

“Kami sekeluarga tidak tahu jika dia memang mender4 anak lelaki itu. Tapi apa yang saya tahu, dia tidak pern4h menyentuh du4 lagi anaknya.

“Sebelum ini dia okay. Sejak akhir-akhir ini dia seolah-olah berkelakuan pelik. Selepas dibebaskan polis, dia pulang semula ke rumahnya di Bukit Indah, beberapa hari lalu.

“Kami sekeluarga terkejut apabila mendapat tahu perkara ini. Malah dia melarikan diri bersama isterinya dengan membawa seorang an4ak yang berusia setahun.

“Saya bimbang jika berlaku apa-apa kepada isteri dan anak saudara dibawanya. Saya minta dia supaya pulang dan menyerah diri kepada polis, jika benar dia mengalami masalah mental, biarlah pihak hospital merawatnya,” katanya.

Seorang pekerja di premis berdekatan kediaman lelaki itu berkata, dia pernah melihat mangsa yang berusia tiga tahun itu dan sama sekali tidak menyangka kanak-kanak itu akan meninggal dengan cara begitu.

“Saya terbayang-bayang wajahnya yang riang, namun tidak sangka dia berhadapan masalah seperti itu (dider4),” katanya yang beberapa kali mengucapkan istighfar.

Sumber: Harian Metro

Leave a Reply

%d bloggers like this: