[9 GAMBAR] Setiap Kali Balik Mesti Leb4m S4na Sin1′ – Pengasuh Der4 2 Beradik Dit4han

Dua beradik perempuan mengalami luk4 dan kes4n leb4m penuh di muka dan badan dipercayai dider4 oleh pengasuh mereka sejak September lalu, lapor Harian Metro.

 

Kejadian yang menimpa dua beradik berusia tiga dan satu tahun itu didedahkan oleh ibunya di Facebook di mana dia menyedari terdapat kesan leb4m pada anaknya setiap kali menjemput mereka pulang dari rumah pengasuh.

 

 

Apabila ditanya, pengasuh hanya memberikan alasan tidak menyedari kesan luka dan leb4m itu selain memberi alasan dua beradik itu mungkin terjatuh ketika berada di bilik air.

 

“Anak ada memaklum, anak pengasuh lain menolak adik (anak kedua mangsa). Mereka dimar4hi pengasuh dan dipukul. Malah, bibir adik (anak kedua) berdarah selain kesan leb4m seakan ditampar pada pipi serta kaki penuh dengan kesan birat dipercayai dirotan.

 

 

 

 

“Pengasuh memaklumkan kesan terbabit akibat jatuh buai. Malah, sebelum ini kakak (anak pertama) ada leb4m seluruh badan selain muntah yang dikatakan berpunca makan makanan pedas,” katanya.

 

 

 

Menurut ibu mangsa, kejadian itu berlaku bermula September hingga awal November. Namun ibu mangsa hanya membuat laporan polis selepas mendapati terdapat kesan leb4m pada muka dan badan anaknya selain luka di bahagian bibir.

 

 

 

Bertindak di atas laporan itu, polis telah menahan pengasuh terbabit di rumahnya di Desa Coalfields, Sungai Buloh pada jam 3.30 petang semalam untuk membantu siasatan.

 

 

 

Kes di sias4t mengikut Seksyen 31 (1) Akta Kanak-Kanak 2001,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

 

Like Dan Share Artikel Ini Jika Berguna.

 

Sumber The Reporter

Like Page Kami Ohsem TV

Leave a Reply

%d bloggers like this: