Bertahun cari jodoh, last-last kenal tiga hari je terus kahwin’

    Setiap manusia yang dilahirkan ke dunia ini telah ditetapkan rezeki masing-masing oleh Allah SWT termasuklah soal jodoh.   Kita tak tahu bila jodoh akan sampai dan siapa jodoh kita. Namun sebagai hamba, kita diseru supaya berusaha untuk mencari jodoh.   Lelaki yang dikenali sebagai Hilmi Syukran berkongsi kisahnya yang bertemu jodoh dengan seorang …


Tak Ada Niat Nak Cur1, Cume Nak Ambil Pengalaman Naik Motor Besar’ – Si Pencur1

“Saya nak minta maaf sebab dah cur1 motor abang. Saya tak ada niat nak cur1, tapi saya nak ambil pengalaman naik motor besar. Saya betul-betul minta maaf,” demikian nota yang ditulis penjenayah kepada pemilik motosikal berkuasa tinggi selepas melarikan motosikal jenis Yamaha R6 di pangsapuri Flora Damansara, semalam. Menurut pemiliknya, Mohd Khairul Anuar Mohd Jamil, …


‘Saya sedia perkhidmatan Grab free, tak perlu ucap terima kasih dan boleh tutup pintu kuat-kuat’

“Hi! Saya menyediakan perkhidmatan Grab tanpa bayaran ke mana saja anda mahu. Anda bersiap lama pun saya akan tunggu. “Kelebihan memilih Grab saya adalah, Grab saya free, tak perlu any tips, tak perlu ucapan terima kasih langsung dan boleh tutup pintu Grab saya kuat-kuat,” demikian tulis Sahira Razali dalam nada sarkastik di Twitternya dipercayai ditujukan …


Anak Ada 5 Orang Tapi Semua Tinggalkan…Cari Kerja Tapi Kena S4mun..Sedihnyaaa..Sampai Hati

Hasratnya mencari kerja di ibu kota tergendala apabila dia disamun sebaik saja sampai di Kuala Lumpur, dari Kuantan, Pahang. Pada awalnya, ada segelintir netizen menyangka wanita ini adalah scammer, tetapi ia bukanlah seperti yang disangkakan kerana menurut pengguna Twitter @FakuAman, wanita itu sememangnya berada dalam kesusahan dan memerlukan bantuan orang ramai untuk mendapatkan kerja. Menurut …


‘Saya minta maaf’ – Bapa Mertua Bel4sah Menantu Nafi Dirinya G4ngster

Bapa mertua yang membelasah menantunya di tepi jalan sehingga video kejadian itu viral di media sosial, tampil menafikan dakwaan atau spekulasi netizen kononnya dia merupakan g4ngster besar di Kuching. Wong, 48, yang bekerja sebagai kontraktor dan merupakan model t4tu berkata, adalah tidak adil melabelkan dia sebagai g4ngster hanya kerana dia bert4tu. Difahamkan, Wong merupakan ahli …